2009. szeptember 29., kedd

Az egészséges táplálkozás a kínai elvek szerint

Az egészséges táplálkozás alapszabályai a kínai elvek szerint:
- Együnk rendszeresen, naponta háromszor.
- Főleg meleg ételeket együnk. Ez létfontosságú a hűvös, mérsékelt éghajlati viszonyok között.
- Friss, lehetőleg biokertészetben termesztett alapanyagokat használjunk.
- Az évszaknak megfelelő, helyben termesztett ételeket fogyasszunk.
- Együnk lassan, fesztelen hangulatban.
- Természetes édesítőként mértékletesen használjunk mézet, szárított gyümölcsöt.
- Együnk jól megfőzött gabonaféléket.
- Reggelire együnk kását, zabkását, vagy rizskását.
- Együnk leveseket, párolt ételeket és serpenyőben pirított ételeket. A vörös húsok mérsékelt fogyasztása elfogadható, különösen hideg időjárási viszonyok között.
- Igyunk gyógynövényekből készült teákat, amelyek segítik az emésztést.
- Együnk sok friss zöldséget és gyümölcsöt.
Mi az, amit étkezésünkben kerülni érdemes?

Mindenképpen kerüljük a mikrohullámú sütő használatát! Nincs kompromisszum – ki kell dobni! A mikrohullámú sütőben készített étel és ital azonnal elveszíti minden tápanyag-tartalmát, és súlyos károkat okozhat az emésztőrendszerünkben és egész szervezetünkben.
Minden penészes ételt, vagy olyan zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, amelyek között akár egy darab penészes példány is volt!A kávé, alkohol, csokoládé és erős élénkítő szerek túlzott fogyasztását. Ha az egészségünk bármilyen mértékben megromlott, a legjobb, ha teljesen kerüljük ezeket, vagy egészséges kávéra, csokoládéra térünk át, és ezeket mérsékelten fogyasztjuk.A félkész, tartósított élelmiszereket, konzerv és tasakos élelmiszereket, és amelyekben adalék-anyagok vannak. A hántolt, finomított gabonaféléket, fehér cukrot és a túlzottan sózott ételeket, különösen a pác-sót tartalmazó élelmiszereket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése