2009. szeptember 29., kedd

A mágnes vonzásában - idézet egy konferencia szakmai anyagából

A mágnes vonzásában

2008. szeptember 26.-án Budapesten nemzetközi találkozó keretein belül számoltak be ismert orvosok, kutatók, professzorok, gyógyszerészek és természetgyógyászok az I. Országos Magnetoterápiás Konferencia keretein belül a Magnevit készülékekkel kapcsolatos tapasztalataikról. A konferenciát követően több televíziós műsorban illetve országos médiában szerepelt beszámoló erről a csodálatos módszerről.



Magnetoterápiás kezelés a gyógyszerészi gondozásban
Előadó: Dr. habil Kata Mihály prof. emer, Dr. Sánta Zsuzsanna szakgyógyszerész

A gyógyszerészet megújulásának, fejlődésnek lehetséges iránya a gyógyszerészi gondozás. A gondozásnak magában kell foglalnia az egészségnevelést, az egészségmegőrző, egészség-helyreállító, öngyógyító módszerek megismertetését is.
A komplementer medicina, mint elektroterápia, magnetoterápia, akupresszúra, elektro-magneto-akupresszúra bár nem része a jelenlegi egyetemi oktatásnak, mégis figyelmet érdemel. A mágneses mező gyógyító ereje ma már bizonyított egyes betegségek esetén. Az elektromos áram által létrehozott mágneses mező is ismert a terápiák körében. Az akupresszúra, az akupunktúra több ezer éves tapasztalatokon alapuló megfigyeléseit alkalmazza nem invazív, azaz vérmentes módon. A több ezer éves kínai gyógymód, ahogyan a NASA legújabb kutatási eredményei is, egy sor betegség enyhítésére, tüneti kezelésre alkalmas. Fájdalomcsillapításra már régóta alkalmazzák, egyéb jótékony hatásait talán az ismeretek hiánya miatt még kevésbé használjuk ki. A teljesség igénye nélkül tudományos kísérletek bizonyították az otthonokban is alkalmazható elektro-magneto-akupresszúrás kezelés eredményességét.
Többek között:
- az ellenálló képesség javításában
- teherbíró képesség növelésében
- keringési betegségekben
- bőrbetegségek kezelésében
- izom- és ízületi bántalmakban
- légúti betegségekben
- idegrendszeri elváltozásokban
- pszichés eredetű megbetegedésekben
- szívpanaszoknál
- húzódások-zúzódások kezelésében
- sportsérülésekben
- különböző fájdalmak kezelésében

A gyógyszerészi gondoskodás keretein belül új irány lehet egy pontos diagnózist nem igénylő, egyszerűen alkalmazható, csekély veszéllyel járó terápiás lehetőség. A módszer megismerése fontos minden gyógyszerész kolléga részére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése