2010. április 15., csütörtök

Fókuszban a máj méregtelenítése


Az összes energetikai elváltozás abból fakad, hogy a nem megfelelő életvitel rengeteg salakanyagot halmoz fel a testben. Ahhoz, hogy tiszta energiához tudjunk jutni, a testünket ki kell tisztítani, mintha egy tavaszi nagytakarítást végeznénk, és ezt nem kötelező a tavaszhoz kötni, soha nem késő hozzákezdeni. Tehát vegyük sorra:
A májat a szervezet laboratóriumának tarthatjuk, itt játszódik le számos biokémiai lebontási és felépítési folyamat, központi feladata a méregtelenítés. Minél rosszabb a májfunkció, annál jobban elárasztják a szervezetet a méreganyagok és a nemkívánatos anyagcsere-végtermékek. A máj feladata , hogy a szénhidrát-anyagcsere keretein belül képezze az elraktározott cukrot, a glikogént, valamint immunfehérjéket, ellenanyagokat és alvadási faktorokat is termel. A májnak fontos szerepe van az epetermelésben, az epesavak a zsírok felbontását végzik, de serkentik a béltraktus izomaktivitását is.
A májnak jó a regenerációs képessége, de a túlzott terhelések zavarokat okoznak, ezért szükséges magát a májat is méregteleníteni.
Két egyszerű növényt ajánlok mindenki figyelmébe, melyek igen hatékony segítőnek bizonyulnak a máj méregtelenítési folyamatában, az egyik a Bogáncs, más néven a Máriatövis, a másik az Articsóka.
A Bogáncs magjából készült olajat fogyaszthatjuk napi szinten akár önmagában kanalazva, vagy salátákra öntve, és alkalmazhatjuk külsőleg is masszázsolajként.
A Bogáncsolaj fogyasztása javasolt:
krónikus májproblémák esetén
toxin kiváltotta májkárosodás, gombamérgezés megelőzésére
gyógyszerfogyasztás miatt sérült máj regenerálására
E Vitamin, linolinsav pótlására
pikkelyesen száraz bőr ápolására (máj toxicitás)
Az Articsókából készült keserű ital, összetétele révén hatékonyan segíti a máj méregkiválasztó munkáját, serkenti a máj szöveteinek regenerálódását, mert fő hatóanyaga, a cynarin, a májsejtek fehérjeszintézisét stimulálja. Kiváló folsav és K Vitamin forrás, de található benne B, C Vitamin, vas és magnézium is. Vízhajtó hatású, gyulladásgátló. Koleszterincsökkentő, serkenti az epe elfolyását. Az articsóka a mediterrán konyha egyik kedvelt alapanyaga, sütve, főzve,pizzára, vagy salátába, bogáncsolajjal elkészítve a kímélő étrend része lehet.
Kóstolja meg, illessze be étrendjébe, és máris fontos lépést tett mája védelmében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése