2010. május 19., szerda

Hátfájás nélkül élni.


Egyre több ember szenved erős vagy éppenséggel elviselhetetlen derék- és/vagy hátfájásban. A baj időseket és fiatalokat egyaránt érint. Míg a magas vérnyomást gyakran emlegetik titokzatos betegségnek, addig a hátfájás nagyon is "hangosan" jelez és mára általános betegséggé vált, így az orvoshoz fordulásnak is ez az egyik leggyakoribb oka.
A jelenség egyik alapvető oka, de meg nem változtatható oka, hogy kiegyenesedve járunk. Gerincünk ezzel jóval nagyobb terhet kell hogy cipeljen. Mindez párosulva a modern életformával, a mozgásszegény életmóddal, a helytelen táplálkozással és a stresszel, egykettőre tönkre teszi a gerincünket.
A porckorongjainkra nehezedő teher néha egészen rendkívüli lehet. A legnagyobb terhelés akkor jelentkezik, amikor egyenes háttal és kinyújtott karral emelünk meg valamilyen terhet. Nem véletlenül tanácsolják, hogy ha emelünk valamit, azt behajlított térddel végezzük.
Gerincünk belsejében egy csatorna húzódik végig, ebben található az agytól kiindulva lefutó idegköteg, a gerincvelő. Ebből lépnek ki az egyes csigolyáknál az idegek, amelyek a test más és más régiójának beidegződéséért felelősek. Ha ezeket az idegeket a csigolya vagy a porckorong blokádja vagy elcsúszása ingerli, akkor nem csak fájdalom lép fel, hanem a hozzá tartozó szerv zavara is kialakulhat. Nem csoda hát, hogy a kezelések során a mozgásszervi panaszokon túl, más bántalmak is megszűnhetnek.
A hátfájás leggyakoribb kiváltó okai a mozgáshiány és a sok evés. A hátfájás nemritkán a gerinc statikájának eltolódásaiból adódik, mint például a csigolyablokádok, az izomfeszültség, a vérellátási zavarok és a szövetekben fellépő oxigénhiány.
Van megoldás!
A mágnesterápia az érintett testrészeken ellazítja az izmokat, javítja a vérellátást és enyhíti a fájdalmat. A Magnevit készülék és módszer társítja ehhez még az elektroterápiát, melynek intenzitását és frekvenciáját a páciens maga szabályozhatja. No és ne feledkezzünk meg a harmadik elemről, az akupunktúráról, hiszen a meridiánok mentén stimulált pontokon keresztül beinduló öngyógyító folyamatok segítségével fájdalmat csillapítunk, oldjuk az izmok feszülését. A Magnevit készülék nagy kezelőfejével végezhetünk teljes hátmasszázst, melynek során azonnali visszajelzést kapunk a fájó pontokról.
Akinek az ideggyök ingere miatt fáj a háta, az jól teszi ha mozgásban marad és végzi mindennapos megszokott tevékenységét, az ágynyugalom csak elősegítheti a fájdalom krónikussá válását. Aki véglegesen meg akar szabadulni a hátfájástól, annak magának is aktívnak kell lennie. A fájdalomcsillapító nem lehet tartós megoldás. A mozgásterápia segít megváltoztatni életstílusunkat. Fontos a stresszkezelés, a lazító módszerek.
Maradjunk mindig lazák, jót tesz a hátunknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése